Selecteer een pagina

Veel vakantieparken in Nederland zetten vol in op duurzaamheid. Mooi! Dus als jij dat ook belangrijk vindt, check dan zeker dit lijstje met duurzame vakantieparken. Zodat jij lekker groen kunt genieten!

De Weelderik in Hengelo: groene luxe

De Weelderik is een hartstikke nieuw vakantiepark in de Achterhoek. Het is een kleinschalig luxe resort midden in de natuur. Hier is off-grid en zelfvoorzienend absoluut niet afzien. Wat maakt De Weelderik duurzaam dan? Veel, denk aan zonnepanelen op ieder huisje, natuurvriendelijke waterzuivering, automatische airco, slimme thermostaten, elektrische laadpalen, duurzaam meubilair en meer.

Er zijn huisjes voor 2, 4 en 6 personen en bij sommige mag je je hond meenemen. Alle huisjes hebben een sauna én een zwembad. Op het groene vakantiepark kun je padel of jeu de boules spelen, maar ook een fikkie stoken en marshmallows roosteren.

Duurzaam vakantiepark De Weelderik ligt in de bossen in de Achterhoek, dus je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Maar ook kastelen en wijngaarden bezoeken. Love it!

Bekijk de huisjes en beschikbaarheid.

Duurzaam vakantiepark: Landal GreenParks

Als je ‘Green’ in je merknaam durft te zetten, dan moet je wel duurzaam zijn, toch? Klopt! Landal GreenParks heeft zelfs een Green Key certificaat, dat is een internationaal duurzaamheidscertificaat en die krijg je niet zomaar. Landal GreenParks wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat er ook nu dus al van alles wordt gedaan om jou een zo duurzaam mogelijk verblijf te bieden.

Zo zijn er praktische dingen, als elektrische laadpalen en zonne-energie, maar ze zetten ook in op educatie van medewerkers en parkbezoekers. Daarnaast werkt Landal GreenParks samen met duurzame partijen als Natuurmonumenten en TooGoodToGo en organiseren ze opschoondagen en doen ze mee aan Earth Hour.

Je kunt op héél veel plekken in Nederland terecht bij de duurzame vakantieparken van Landal GreenParks.

Bekijk de opties.

Landal Marker Wadden: duurzaam vakantiepark
Landal Marker Wadden

RCN Vakantieparken:

De duurzame vakantieparken van RCN liggen altijd midden in de natuur, sommige zelfs in beschermde natuurgebieden! Alle Nederlandse vakantieparken van RCN zijn Green Key-gecertificeerd. Je weet wel, dat internationale duurzaamheidskeurmerk. Daar zitten veel voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld gebruikmaken van duurzame schoonmaakmiddelen, duurzame gerechten op de menukaart en afval- en waterbesparende maatregelen.

Ook RCN onderneemt dus allerlei initiatieven om een zo duurzaam mogelijk vakantiepark aan te bieden. Denk bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van insectenhotels, aanleggen van wilde bloemstroken en elektrische golfkarretjes op het park voor het personeel.

Bij RCN hebben ze trouwens niet alleen huisjes, maar je kunt er ook terecht op campings en glampings.

Bekijk de opties.

Duurzame vakantieparken van TopParken

Op de website van TopParken besteden ze er niet zo heel veel aandacht aan, tenzij je er naar op zoek gaat, maar de vakantieparken zijn zeker wel duurzaam. Zo zijn sommige huisjes al volledig van het gas af, wordt er volop gerecycled en werkt de organisatie samen met natuurorganisaties en gemeenten om de natuur te beschermen.

De vakantieparken liggen in het bos, aan het water en in de heuvels en bij sommige huisjes zit ook een fijne hottub. Ook slim: ze bieden vuurwerkvrije vakantieparken. Fijn als je de jaarwisseling met je hond wilt vieren op een vakantiepark!

Een deel van de duurzame vakantieparken van TopParken is ook Green Key-gecertificeerd. Welke dat zijn, zie je hier.

Bekijk de opties.

TopParken duurzaam vakantiepark
Recreatiepark het Esmeer

Center Parcs: groene en goede daden

Ook alle vakantieparken van Center Parcs hebben het Green Key-certificaat. Dat bereiken ze door allerlei ‘Goede en Groene Daden’. Zo letten ze enorm op water en elektriciteitsverbruik, werken ze samen met het Wereld Natuur Fonds en doen ze volop aan recycling.

Je verblijft dus echt op een groen vakantiepark: midden in de natuur, energiezuinige huisjes en met leuke activiteiten om gasten ook mee te nemen in de duurzaamheidsdoelen (bijvoorbeeld Earth Hour en World Cleanup Day).

Wist je dat ieder vakantiepark van Center Parcs voor 90% uit natuur bestaat? En gemiddeld wonen er zo’n 45 diersoorten op de duurzame vakantieparken van Center Parcs.

Bekijk alle opties.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangt duurzaamopreis.com mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.