Selecteer een pagina

Het is nogal verleidelijk om als je op vakantie gaat even langs de Etos of Kruidvat te gaan voor wat mini reisverpakkingen. Of je gebruikt gewoon die weggooiflesjes van het hotel. Superhandig, maar ook behoorlijk slecht voor het milieu. Hoe zit dat?

Meer afval en verspilling door mini’s

Het is eigenlijk heel simpel: door de kleine verpakkingen en weggooiflesjes te gebruiken, maken we veel meer afval dan wanneer we grote verpakkingen gebruiken. En uiteraard moeten de mini verpakkingen ook gemaakt worden. Oftewel, dat kost ook weer grondstoffen. 

Daarnaast maken we de producten in de weggooiflesjes van de hotels vaak niet eens op. Die kun je ook niet aan de volgende gast geven en daarom wordt ‘t weggegooid. Verspilling dus. 

Verbod op miniflesjes in hotels

Over een paar jaar is er waarschijnlijk sowieso een verbod op plastic flesjes met shampoo en douchegel in hotels. De Europese Commissie is daarover in onderhandeling. Sowieso zie je trouwens al in veel hotels tegenwoordig grote flacons met een pompje, dus daar wordt het je al makkelijk gemaakt. 

hotel shampoo weggooiflesjes mini

Wat is het alternatief voor mini reisverpakkingen? 

Maar je hoeft natuurlijk niet op het verbod te wachten. Je kunt natuurlijk al heel makkelijk zelf wat doen: de mini’s niet kopen en de kleine flesjes in je hotel niet gebruiken.

Hervulbare flacons en reisflesjes

Koop in plaats daarvan hervulbare flacons. Dan heb je ook meteen je eigen vertrouwde verzorgingsproducten bij je. Je kunt de hervulbare flacons en reisflesjes bij veel winkels kopen. Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com, Etos of HEMA

Kies verpakkingsvrije verzorgingsproducten

Tegenwoordig kun je heel veel verzorgingsproducten zonder verpakking kopen. De shampoobar uiteraard, maar ook conditioners, deodorant, tandpasta tabs en veel meer. 

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangt duurzaamopreis.com mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.