Selecteer een pagina

Op vakantie wil een goede mondverzorging er nog wel eens bij inschieten. Je bent namelijk druk met vakantie vieren. Toch is het belangrijk om aandacht te hebben voor je mondverzorging. Niet alleen om te zorgen voor een gezond gebit en frisse adem, maar ook voor het milieu. Check de 6 slimme tips!

Waarom tandenpoetsen vervuilend is voor het milieu

Tandpasta komt terecht in het riool, of, als je back to basic vakantie viert, zelfs direct in de natuur. Sommige ingrediënten zijn chemisch en hartstikke slecht voor de natuur. Denk maar eens aan microplastics: al die minuscuul kleine stukje plastics die in heel veel producten verwerkt zitten.

Plastic verpakkingen gooien we bij het vuilnis en lang niet overal wordt het vuilnis netjes gescheiden en verwerkt. In veel landen lopen ze daarin echt nog achter op Nederland, zeker de wat minder ontwikkelde landen. De mensen lijken soms ook simpelweg niet te weten dat het niet zo handig is om je vuilnis gewoon op straat te kieperen.

Draag dus je steentje bij door afbreekbare producten te gebruiken zodat jij in ieder geval niet bijdraagt aan de milieuvervuiling. 

Duurzame mondverzorgingsproducten

Bij een goede mondverzorging komt nog heel wat kijken. Als je echt goed voor je tanden wilt zorgen, heb je een tandenborstel nodig, tandpasta, tandenstokers en flos. En misschien ook nog wel mondwater en een tongschraper voor de liefhebber. Best een fijn gevoel dus om dit op een duurzame manier te doen. Zeker omdat je tenminste twee keer per dag je tanden poetst. Ook op vakantie. Toch? 

Dus, wat kun je doen om zo duurzaam mogelijk je mond te verzorgen? 

  1. Poets met een eco-tandenborstel: gemaakt van bamboe of suikerriet bijvoorbeeld.
  2. Gebruik natuurlijke tandpasta: in ‘gewone’ tandpasta’s zitten vaak microplastics en chemische ingrediënten.
  3. Kies voor zero waste tandpasta: elimineer slecht recyclebare tubes. Probeer bijvoorbeeld eens dent tabs. Een zakje tabs (125 stuks) staat gelijk aan twee tubes. 
  4. Ga voor biologisch afbreekbaar flosdraad.
  5. Koop tandenstokers met het FSC-keurmerk: dan weet je dat het bos duurzaam beheerd wordt. 
  6. Gebruik een koperen tongschraper, geen plastic-variant. 

6 x duurzame mondverzorgingsproducten kopen

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangt duurzaamopreis.com mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.