Selecteer een pagina

Een tandarts uit Zweden kon het niet meer aanzien: weg met die plastic tandenborstels. The Humble Co. noemt het een kleine revolutie. Doe je mee? Ontdek waarom je duurzamer vakantie viert met artikelen van The Humble Co.

Wat verkoopt The Humble Co. eigenlijk?

The Humble Co. is het bekendst van de tandenborstels, de Humble Brush. Maar ze hebben ook tandpasta, flossdraad, mondwater, rietjes, wattenstaafjes en kauwgom. Sowieso alles voor een goede mondverzorging op reis dus.

Wat is het verhaal van The Humble Co.?

Met al die producten voor een goede mondverzorging is het geen verassing dat The Humble Co. is opgericht door een tandarts. In 2013 richtte Noel Abdayem het bedrijf op nadat hij vrijwilligerswerk had gedaan in Jamaica. Hij zag in Jamaica hoe slecht het met de mondzorg in het land gesteld was. Jonge kinderen hadden al ernstige gebitsproblemen. Terug in Zweden richtte Noel The Humble Co. en The Humble Smile Foundation op. Met het geld dat The Humble Co. verdient, worden projecten van The Humble Smile Foundation gefinancierd. 

Eigenlijk was er nog een reden om The Humble Co. op te richten: de plastic soep. Noel wilde helpen die te verminderen door biologisch afbreekbare tandenborstels te maken. Inmiddels is het assortiment al flink uitgebreid en zijn The Humble Co. producten over de hele wereld verkrijgbaar. 

Waarom is The Humble Co. een duurzame keuze?

Alle producten van The Humble Co. worden zo slim mogelijk gemaakt, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Daarbij gaat het niet alleen om een milieuvriendelijk product, maar ook de manier waarop het gemaakt wordt en de verpakking. 

Zo is het handvat van de Humble Brush (de tandenborstel) gemaakt van 100% biologisch afbreekbare, duurzame bamboe. Alleen de borstelharen zijn van nylon. De verpakking is gemaakt van gerecyclede materialen. 

In de tandpasta’s en kauwgompjes zitten alleen maar natuurlijke ingredienten. Zo hoort het toch? Waarom zou je op een stukje plastic willen kauwen? Alle producten zijn vegan en niet getest op dieren.

Wat maakt The Humble Co. zo’n tof duurzaam merk?

Gezien het bedrijf Zweeds is, zal het je niet verbazen dat de producten van Scandinavisch design zijn: simpel en efficient. Bij de productontwikkeling zijn altijd tandartsen betrokken. Oftewel: Humble Co. maakt producten van hoge kwaliteit die er ook nog eens goed uitzien. 

Een deel van de winst wordt overgemaakt aan The Humble Smile Foundation. Daarmee worden wereldwijd projecten gefinancieerd om minder bevoorrechtte kinderen te leren voor hun gebit te zorgen. Ook deelt de stichting Humble Co. producten uit aan mensen die het nodig hebben. 

Je leest alles over de stichting op de website.

Waar kan ik The Humble Co. producten kopen?

Enkele producten van Humble Co. zijn verkrijgbaar bij Bol.com, maar de meeste opties vind je bij Big Green Smile.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangt duurzaamopreis.com mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.