Selecteer een pagina

Thuis heb je misschien alle gloeilampen al vervangen door spaarlampen en LED-verlichting. Gelukkig is er ook duurzame verlichting voor op vakantie op de markt. Tijd dus om je hoofdlampjes en zaklampen te vervangen door duurzamere opties. 

Duurzaam licht

Als je het over duurzaamheid hebt in verlichting, dan kijk je naar de levensduur van de lichtbron, hoeveel energie die verbruikt en van welke materialen je lamp is gemaakt. Het gaat namelijk niet alleen om de lichtbron, maar ook om bijvoorbeeld het elastiek van je hoofdlamp of de verpakking van je kampeerlamp. LED-licht is op dit moment één van de duurzaamste keuzes. Nog beter zijn natuurlijk lampen op zonne-energie (solar). 

Solar reislampen: handig?

Hoewel solarlampen hartstikke verantwoorde keuzes zijn, zijn ze niet altijd even handig. Wat nou als je overdag lange wandeltochten maakt en ‘s avonds in een tentje slaapt? Wanneer moet je dan je lamp opladen? Of als je solar zaklamp al tijden in je tas vertoeft en op het moment dat je ‘m nodig hebt leeg blijkt te zijn? Dan is een back-up wel prettig. Sommige lampen kun je zowel via zonne-energie opladen als via USB of het stopcontact. En dan is er natuurlijk ook nog altijd de variant die je handmatig moet opwinden. Een slimme keuze als je je wilt voorbereiden op noodsituaties. 

2-in-1 kampeerlampen

Verlichting voor op reis is steeds geavanceerder. Zo zijn er 2-in-1 campinglampen die ook meteen dienst doen als anti-muggenlamp. En er zijn zelfs kampeerlampen waarmee je ook je telefoon kan opladen. Handig! 

WakaWaka lampen

Het Nederlandse bedrijf WakaWaka maakt toffe duurzame verlichtingsproducten. De naam WakaWaka komt van openingslied van Shakira voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Daar ontstond het idee voor lampen op zonne-energie. Door een WakaWaka lamp te kopen, steun je direct de WakaWaka Foundation die ervoor zorgt dat mensen die in extreme armoede of afgelegen gebieden leven producten op zonne-energie krijgen. Da’s dus een dubbel verantwoorde investering in je lamp voor op vakantie!   

5 x duurzame verlichting en lampen kopen

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangt duurzaamopreis.com mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.